Geplaatst op Geef een reactie

Dave Grohl over waarom hij weigerde om de drummer van Tom Petty te worden

Foo Fighters Dave Grohl

Dave Grohl heeft onthuld dat hij de kans om de drummer van Tom Petty te worden heeft afgewezen, omdat het te ‘triest’ zou zijn geweest om zo kort na de dood van Kurt Cobain achter de kit te zitten.

De frontman van Foo Fighters, die op vrijdag (12 februari) op ​​The Howard Stern Show verscheen, herinnerde zich dat hij met Tom Petty & The Heartbreakers had opgetreden in een aflevering van Saturday Night Live in 1994 – slechts enkele maanden nadat Cobain stierf.

“We hadden zoveel plezier en konden het allemaal zo goed met elkaar vinden”, herinnerde Grohl zich van de samenwerking en legde uit dat hij niet wist waarom hem gevraagd was als Petty “een drummer van wereldklasse kon krijgen, zoals elke gast”.

Toen hem werd gevraagd of hij het verzoek van Petty om zijn vaste drummer te worden serieus nam, antwoordde Grohl: “We speelden SNL en daarna zei hij:‘ Man, dat was goed. Het zou zonde zijn als dat de enige keer is dat we het zoiets doen.

“En toen belde hij me thuis en zei hij:‘ Kijk, als je wilt … zo doen we het: je neemt je eigen bus en we touren niet te hard ’. Hij legde uit als: ‘Als je er zin in hebt, kom dan naar buiten en doe het een tijdje’. ”

Grohl legde echter uit dat hij op dat moment net met Foo Fighters was begonnen, “en ik voelde me gewoon raar om terug te gaan naar de drums, omdat het me er net aan zou hebben herinnerd dat ik in Nirvana was.”

Hij voegde eraan toe: “Het zou voor mij persoonlijk triest zijn geweest. Het zou emotioneel zijn geweest om elke avond achter de drumset te zitten en Kurt daar niet te hebben.

‘Dus ik dacht:’ Nee, fuck it. Ik ga dit andere proberen ‘. “

Geef een antwoord