Algemene Voorwaarden

Wij gaan ervan uit dat als U een bestelling bij ons plaatst U bekend bent met onze Algemene Voorwaarden en leveringsvoorwaarden.

Ter verduidelijking volgen hier dan ook een aantal regels die van toepassing zijn op de bestellingen die U bij ons plaatst.

Prijzen:

Alle op de site genoemde prijzen zijn vrijblijvend. Wij behouden ons dan ook het recht voor om onze prijzen te wijzigen. De getoonde prijzen zijn altijd in euro’s inclusief BTW en exclusief verzendkosten en (indien van toepassing) kosten voor het betaalverkeer. De bijkomende kosten zullen altijd voordat U daadwerkelijk besteld duidelijk gecommuniceerd worden tijdens het bestelproces. 

Zoals de meesten van U weet hebben wij naast onze webwinkel ook een fysieke winkel in het centrum van Alkmaar. Het kan voorkomen dat er prijsverschillen bestaan tussen onze fysieke winkel en de webwinkel. De verklaring hiervoor is erg simpel. Een artikel dat bij ons fysiek in de winkel staat wordt geprijsd tegen de op dat moment geldende inkoopsprijs. Deze kan in de loop van de tijd veranderen op initiatief van de platenmaatschappijen, wij hebben dit dus niet zelf in de hand.

Assortiment: 

Omdat voor onze webwinkel alles met de hand moet worden ingevuld staat bij lange na niet het hele assortiment van onze winkel op de site. Wij doen ons best om er voor te zorgen dat alle nieuwe releases van tevoren kunnen worden besteld (pre-order) en ook uiterlijk de maandag nadat zij uitkomen op de site te hebben. Ook proberen wij nadat al het nieuws verwerkt is de oudere releases en zo langzamerhand ons hele assortiment online te plaatsen. Zoekt U dan ook iets wat niet in onze webwinkel staat geef dan even een belletje of stuur een mailtje want wij kunnen er vast voor U aankomen.

De artikelen worden waar mogelijk direct uit onze fysieke winkelvoorraad geleverd. De artikelen die wij in de winkel hebben staan zijn niet gesealed (met uitzondering van al ons Vinyl!) omdat wij de CDs/DVDs achter de toonbank betalen i.v.m. diefstal. Wilt U toch een gesealed artikel ontvangen is dit zeker mogelijk. U selecteert dan de gewenste betaalmethode en klikt op “bestelling afronden”. Geef na het invullen van de gegevens in het opmerkingenveld onderin aan dat U een gesealed artikel wilt ontvangen. Wij bestellen dan direct een nieuw artikel bij de leverancier en sturen deze zo snel mogelijk naar U op. Let er dan wel op dat de levertijd 2 tot 7 werkdagen langer wordt. Vinyl is wel altijd gesealed en al onze artikelen zijn nieuw. In de toekomst hebben wij wel de plannen om een aparte kop op de webwinkel aan te maken voor 2dehands producten.

Factuur:

Ondanks dat U een factuuradres moet invullen sturen wij nooit een factuur op.

Bestellen:

Op onze site nemen wij alleen bestellingen in behandeling die van tevoren afgerekend worden. Wij werken dus niet met acceptgirokaarten. Wij hopen dat U daar begrip voor heeft.

Betaling & Acceptatie:

Een geplaatste bestelling zal alleen in behandeling worden genomen als de betaling succesvol is geweest. Indien wij van Uw bank of creditcardmaatschappij het bericht krijgen dat de betaling niet verwerkt kan worden zal de bestelling niet door ons in behandeling worden genomen.

Levertijd & Levering:

Alle titels die op onze website staan zijn op voorraad (tenzij anders vermeld) en wij streven ernaar deze binnen één werkdag te verzenden nadat Uw betaling door ons is ontvangen. Titels die nog uit moeten komen worden direct verzonden zodra wij deze binnen hebben. Het is dan ook goed mogelijk dat U deze ontvangt voor de daadwerkelijke releasedate. Het is ook mogelijk dat een artikel net uitverkocht is in de winkel en de voorraad door ons nog niet is bijgewerkt. Mocht dit zo zijn nemen wij contact met U op. In het algemeen is het zo dat het artikel dan alsnog binnen 5 werkdagen wordt geleverd (in het geval van een geimporteerd artikel zal dit langer zijn).

Vervoer & Aanspraakelijkheid:

Helaas is het niet mogelijk om aansprakelijkheid te accepteren voor de manier waarop onze vervoerder Uw bestelling bij U aflevert. Wij behandelen Uw bestelling natuurlijk met de grootst mogelijke zorg en gaan er van uit dat dit bij onze vervoerders niet anders zal zijn. 

Mocht er onverhoopt als het gevolg van vervoer toch iets beschadig zijn met een door U geplaatste bestelling neem dan binnen 7 werkdagen contact met ons op. Wij zullen dan zodra we het defecte artikel van U hebben ontvangen een nieuw exemplaar van hetzelfde artikel naar U toesturen. 

Defecte artikelen:

Als U een bestelling van ons ontvangt en de geleverde artikelen zijn zichtbaar defect neem dan even contact met ons op door ons te bellen of een e-mail te sturen. Wij accepteren defectmeldingen alleen binnen 7 kalenderdagen. Als U het defecte artikel naar ons toestuurt sturen wij zodra deze is ontvangen U een nieuw exemplaar toe. Stuurt U a.u.b. nooit iets retour zonder eerst contact met ons op te nemen.

Privacy:

Uw gegevens zijn bij ons in veilige handen. Wij zullen Uw gegevens zorgvuldig behandelen en nooit aan derden doorgeven of doorverkopen.

Bedrijfsgegevens:

Pop-Eye/Velvet Music
Boterstraat 10
1811HP Alkmaar

Tel: 072-2200205
E-mail: alkmaar@velvetmusic.nl

Inschrijfnummer KvK: 67022898
BTW Nummer: NL001935035B41