Geplaatst op Geef een reactie

Dave Grohl: “Hetzelfde gebeurt met haar als bij Nirvana in 1991”

Dave Grohl over Billie Eilish

Billie Eilish heeft de goedkeuring van Dave Grohl.

Op dinsdag voegde de frontman van Foo Fighters zich bij Live Nation CEO Michael Rapino voor een één-op-één discussie op de PollstarLive-conferentie in Beverly Hilton, waar de twee een reeks onderwerpen bespraken, waaronder onze Rookie of the Year 2018.

“Mijn dochters zijn geobsedeerd door Billie Eilish,” vertelde Grohl aan Rapino (via Variety). “Hetzelfde gebeurt met haar dat gebeurde met Nirvana in 1991. Mensen zeggen:‘ Is rock dead? ’Als ik naar iemand als Billie Eilish kijk, is rock and roll niet bijna dood!”

Hij heeft het niet mis. Eilish heeft het hele jaar door hondsdolle menigten geleid, of het nu alleen is of op haar festivals, en dat niveau van aanbidding zou Grohl bekend moeten zijn. Hij stond centraal toen Nirvana uitbrak, hoewel hij zich van die energie bewust was voordat hij lid werd.

“Ik zag ze op een show en ik dacht: dat is Nirvana. O mijn God. Het was net als Children of the Corn, ‘herinnerde hij zich. “Met Scream hebben we nooit iets succesvols gehad. Nirvana had geweldige liedjes. ‘About A Girl’ was als een Beatles-nummer. Het was duidelijk dat een gast liedjes kon schrijven. “

Ondanks dat hij Eilish noemde, bekende Grohl dat hij zich niet verbonden voelde met de trends van vandaag. “Veel van de veranderingen in de muziek begrijp ik niet”, gaf hij toe. “Ik ken het verschil niet tussen Pandora en Spotify. Ik snap het niet. Ik heb de app niet. Sorry.”

Hoewel dat in de toekomst misschien moeilijk voor hem zal blijken te zijn om muziek te maken, zal dat hem er zeker niet van weerhouden om muziek te maken. Grohl werd ook nostalgisch over de Foo Fighters en beweerde dat “nadat [Kurt] stierf, ik geen muziek meer wilde spelen. De hele wereld stond voor mij op zijn kop. Het was slecht.”

De grap, zei hij, was dat: “De eerste 20 jaar van [Foo Fighters], dacht ik:‘ Laten we nog een plaat maken en er een eind aan maken. Stop er nog een. ’Nu kunnen we niet uit elkaar gaan. Stel je voor dat grootouders gaan scheiden. Ik weet zeker dat het gebeurt, maar je zou zeggen: ‘Waarom?’

Hij heeft daar ook geen ongelijk.

Geef een antwoord