Geplaatst op Geef een reactie

William Doyle brengt ‘Nothing At All’ uit

William Doyle

William Doyle heeft een nieuw nummer met de naam ‘Nothing At All’ gedeeld – je kunt het hieronder beluisteren.

De voormalige East India Youth-muzikant zal op 19 maart zijn nieuwe album ‘Great Spans Of Muddy Time’ uitbrengen via Tough Love Records, in navolging van ‘Your Wilderness Revisited’ uit 2019.

Nadat hij vorige maand het hoofdnummer van de plaat ‘And Everything Changed (But I Feel Alright)’ deelde, heeft Doyle nu de door synth geleide tweede single aangeboden.

“Ik was me ervan bewust dat de tijd beperkt was / en dat ik het kort moest houden / Maar toen kwamen de woorden er in de verkeerde volgorde uit / De rest zat vast achter mijn tanden”, zingt de artiest in het eerste couplet van ‘ Nothing At All’.

William Doyle – ‘Nothing At All’

Doyle heeft ‘Great Spans Of Muddy Time’ omschreven als “een soort Engelsman-gek, klauteren rond het groen van de weilanden van het land op zoek naar een gevoel”, en voegde eraan toe: “Het heeft zijn zaden in Robert Wyatt, vroeg [Brian] Eno , Robyn Hitchcock en Syd Barrett. “

Hij vervolgde: “Ik raakte geobsedeerd door Monty Don. Ik hou van zijn manier van doen en er is iets met hem waar ik mee te maken heb. Hij beschreef ooit periodes van depressie in zijn leven als bestaande uit ‘niets dan grote overspanningen van modderige tijd’. Toen ik dat citaat las, wist ik dat het de titel van deze plaat zou zijn.

“Iets aan de slordige mulch van de donkere momenten van het album, en het gevoel van een eeuwige herfstavond, leek zo goed bij die woorden te passen. Ik zou ook liegen als ik zei dat het ook niet klopte met mijn ervaringen op het gebied van geestelijke gezondheid. “

‘Great Spans Of Muddy Time’ zal ook nummers bevatten als ‘I Need To Keep You In My Life’, ‘Shadowtackling’, ‘Semi-bionic’ en ‘A Forgotten Film’. Je kunt de volledige tracklist hieronder bekijken en het album hier vooraf bestellen / opslaan.

 1. ‘Ik moet je in mijn leven houden’
 2. ‘En alles is veranderd (maar ik voel me goed)’
 3. ‘Somewhere Totally Else’
 4. ‘Shadowtackling’
 5. ‘Who Cares’
 6. ‘Helemaal niets’
 7. ‘Regenval’
 8. ‘Nieuwe onzekerheden’
 9. ‘St. Giles ‘Hill’
 10. ‘Semi-bionisch’
 11. ‘A Forgotten Film’
 12. ‘Thema uit Muddy Time’
 13. ‘[een zee van gedachten erachter]’

Afgelopen april nam Doyle een liefdadigheidssingle op genaamd ‘Inside I’ll Sing’ als onderdeel van het ‘Isolation Choir’, waarin ook Alt-J’s Joe Newman, componist Anna Meredith, Hatis Noit en Douglas Dare in de line-up stonden. .

Geef een antwoord