Geplaatst op Geef een reactie

Dave Grohl over de toekomst van Them Crooked Vultures: “Ik hoop dat we het ooit nog een keer doen”

Dave Grohl heeft verteld hoe Them Crooked Vultures oorspronkelijk is ontstaan, en zijn plannen om de supergroep uiteindelijk te herenigen.

Grohl bundelde zijn krachten met Josh Homme van Queens Of The Stone Age en John Paul Jones van Led Zeppelin om de hardrock-supergroep te vormen, die in 2009 hun gelijknamige debuutalbum uitbrachten.

In een nieuwe aflevering van Medicine At Midnight Radio op Apple Music Hits legde Grohl uit hoe hij de prospect voor het eerst besprak met John Paul Jones nadat hij tijdens een ceremonie in Londen een prijs aan Led Zeppelin had overhandigd.

“Them Crooked Vultures was gewoon een droom die uitkwam voor mij,” zei Dave.

“Jarenlang hadden Josh en ik gesproken over het doen van een zijproject. Iets dat geen Queens Of The Stone Age was, iets dat Foo Fighters niet was. Misschien waren het gewoon Josh en ik. Misschien speelt hij drums, ik speel gitaar. Misschien speelt hij gitaar, ik speel drums. Gewoon iets dat slechts een experimenteel project was. “

Hij vervolgde: “Ik werd uitgenodigd om naar Londen te gaan om een ​​prijs uit te reiken aan de leden van Led Zeppelin.

“Ik had John Paul Jones eerder ontmoet omdat hij op een Foo Fighters-plaat had opgetreden en hij een keer met ons op de Grammy’s had opgetreden. John Paul Jones is een van de meest geweldige, genereuze en vriendelijke mensen die je ooit hebt ontmoet. Hij is gewoon een geweldige kerel.

“Hij is duidelijk briljant, maar hij is gewoon cool. Hij is leuk om mee om te gaan. Ik zei tegen Josh, ik dacht: ‘Hé, ik ga de Zeppelin-jongens deze prijs geven. Wil je dat ik John Paul Jones vraag of hij bas gaat spelen? ‘Josh had zoiets van:’ Ken je John Paul Jones? ‘Ik dacht:’ Nou, niet echt, een beetje. Ik heb eerder met ze samengewerkt. ’Josh zei:‘ Ja, laat me weten hoe het gaat. ’

Nadat hij het idee aanvankelijk aan John Paul Jones had voorgesteld, onthulde Grohl hoe de legendarische bassist uiteindelijk via e-mail reageerde.

“Ik heb het niet als een ja opgevat,” zei hij.

‘Ik dacht gewoon:’ Oké, alsjeblieft. Ik vroeg de man van Zeppelin net om een ​​band te beginnen. ’Hoe dan ook, hij mailde me niet lang daarna en zei:‘ Ja, ik zou er wel in zitten. Laten we het doen. ’Ik zei tegen Josh:‘ Oh mijn God, Josh, John Paul Jones van Led Zeppelin, hij wil langskomen om te jammen. ’We hebben een tijd afgesproken waarop hij langskomt om met ons te jammen. Ik bedoel, het beste was dat hij rond mijn verjaardag overkwam. Mijn 40ste verjaardag.

“Them Crooked Vultures is een droomband voor elke drummer, want ik moest deel uitmaken van deze driedelige ritmesectie omdat Josh niet alleen een solist is.

‘Josh speelt de drums. Hij speelt gitaar als een drummer en John Paul Jones is de grootste rock-‘n-roll-bassist in de muziekgeschiedenis. Toen we gingen zitten om te beginnen met spelen, duurde het ongeveer 30 seconden tot een minuut en realiseerden we ons dat dit een echte band is. “

Grohl voegde eraan toe: “Dit is de real deal. We liepen elke dag de studio in zonder ideeën. We gingen zitten, we dronken thee, we dronken koffie, we begonnen te jammen. Tegen het einde van die avond hadden we een opus van acht minuten. Gewoon een rock-meesterwerk. Het was ongelooflijk inspirerend. Het was echt een ongelofelijke tijd.

“Ik hoop dat we het ooit nog een keer doen.”

Zijn opmerkingen komen nadat Homme sprak over zijn hoop op de hervorming van de band in 2019, en gaf toe dat er “altijd iets te koken is”.

Ondertussen gaf Grohl onlangs toe dat hij de kans om de drummer van Tom Petty te worden, had afgewezen.

Eerder deze maand coverde Foo Fighters ook Tom Petty’s ‘Honey Bee’ tijdens een radiosessie ter promotie van hun nieuwe album ‘Medicine At Midnight’.

Geef een antwoord