Geplaatst op Geef een reactie

Crowded House kondigt hun eerste nieuwe album in tien jaar aan

Crowded House heeft hun eerste nieuwe album in tien jaar aangekondigd, ‘Dreamers Are Waiting’, dat op 4 juni zal verschijnen.

Het record zal de single van vorig jaar bevatten, ‘Whatever You Want’, de videoclip met Mac DeMarco. De track markeerde de eerste nieuwe muziek van de band sinds hun album ‘Intriguer’ uit 2010.

Vandaag hebben ze de tweede single van de plaat gedeeld, ‘To The Island’, een sluipende, psychedelische, slow-pop burn die de verrassend eigentijdse inslag van Crowded House’s nieuwe materiaal voortzet.

De muziekvideokanalen van het nummer geven een griezelig gevoel, door de bandleden een ruig uitstapje te zien maken naar een geheime bandkamer op het eiland – bekijk het hieronder.

De single geeft ook zijn naam aan hun aanstaande Nieuw-Zeelandse arena-tour, die in maart van start gaat. De line-up van Crowded House op ‘Dreamers Are Waiting’ en de tour zijn de oprichters Neil Finn en Nick Seymour, evenals de terugkerende producer en toetsenist Mitchell Froom, zanger-gitarist Liam Finn en drummer Elroy Finn.

Neil Finn bracht een verklaring uit waarin hij de opname van het nieuwe album tijdens de pandemie beschrijft.

“We hadden het geluk om vlak voor de lockdown in de studio op te nemen en zo begon dit album met bandtracks die live in een kamer waren opgenomen, allemaal boordevol karakter en energie”, zei hij.

“We hebben toen ons vreemdste jaar, 2020, op afstand van elkaar doorgebracht, maar dagelijks met elkaar verbonden, bestanden uitgewisseld en die tracks compleet gemaakt. We zijn zo opgewonden en dankbaar dat we nu weer samen in één kamer zijn, aan het repeteren, eerst live te spelen voor een publiek in Nieuw-Zeeland en binnenkort hopen we voor de rest van de wereld. “

Finn sprak ook over de richting van het nieuwe materiaal: “Ik ben altijd bang geweest om alleen maar dezelfde formules te herhalen, en op de een of andere manier voelt dit als een frisse en authentieke manier om Crowded House vandaag opnieuw te benaderen met een besef van al onze geschiedenis en waar, hoe en waarom het in de eerste plaats begon, ”zei hij.

De band heeft onlangs twee live-albums uit het archief uit de vroege jaren ’90 gedeeld om geld in te zamelen voor de Support Act voor de Australische muziekcrisis.

De tracklist voor ‘Dreamers Are Waiting’ is:

 1. ‘Bad Times Good’
 2. ‘Spelen met vuur’
 3. ‘To The Island’
 4. ‘Zoete tand’
 5. ‘Wat je maar wilt’
 6. ‘Laat me de weg zien’
 7. ‘Welterusten iedereen’
 8. ‘Begin van iets’
 9. ‘Te goed voor deze wereld’
 10. ‘Echte vrouw’
 11. ‘Liefde is helemaal niet moeilijk’
 12. ‘Dieper naar beneden’
Geef een antwoord