Geplaatst op Geef een reactie

The Hollies – Carrie Anne

Carrie-Anne is een single van The Hollies. De single was niet verbonden aan een regulier album.

Allan Clarke deelde desgevraagd mee, dat het nummer is geschreven tijdens een tijd die ze doorbrachten met Tom Jones. Graham Nash vulde dat in 1995 aan met dat het lied eigenlijk gaat over Marianne Faithfull, met wie The Hollies in 1964 op tournee gingen. Hij was echter te verlegen om haar echte naam te gebruiken. Clarke vulde alleen het middenstuk aan, de rest was van Nash en Tony Hicks. Carrie-Anne werd in twee takes opgenomen in de Abbey Road Studios in Londen op 1 mei 1967. De eerste take was daarbij niet goed genoeg, maar werd wel als demo opgenomen op het verzamelalbum/muzikale documentaire The Hollies at Abbey Road: 1966 to 1970. Het nummer is enige malen gecoverd, het nummer is daarbij te horen in de film Stardust van Michael Apt.

Nash schreef vaker over privégebeurtenissen, zie bijvoorbeeld Our house, zijn samenzijn met Joni Mitchell.

De B-kant Signs that will never change werd ook door genoemd trio geschreven. Op de platenhoes van de Nederlandse persing werd het per abuis afgedrukt als zijnde Sings that will never change.

Carrie-Anne Moss, die in 1967 geboren werd, is naar deze single vernoemd en dus ook een beetje naar Marianne Faithful, destijds vriendinnetje van Mick Jagger.

Geef een antwoord