Geplaatst op Geef een reactie

Queen – Somebody To Love

Somebody to Love is een muziekstuk geschreven door Freddie Mercury, zanger van de popgroep Queen. Het stond oorspronkelijk op het in 1976 uitgebrachte album A Day at the Races en kwam in hetzelfde jaar uit als single.

Net zoals Bohemian Rhapsody, dat in 1975 was verschenen, heeft dit nummer verschillende vocale lagen. Bandleden Freddie Mercury, Roger Taylor en Brian May namen hun zangpartijen meermalen op om zo de indruk van een 100-koppig gospelkoor te wekken.

Queen – Somebody To Love Video

Na het overlijden van Freddie Mercury vond op 20 april 1992 het Freddie Mercury Tribute Concert plaats. Op dit concert brachten verschillende artiesten een nummer van Queen ten gehore, daarbij begeleid door de drie overgebleven bandleden. De uitvoering van Somebody to Love door George Michael werd door critici gezien als een van de beste optredens van de avond. Een jaar na het concert kwam een ep uit, getiteld Five Live, met onder meer dit nummer. In Nederland werd naast deze ep Somebody to Love ook als single uitgebracht en het bereikte de vijfde plaats in de Top 40 en de zesde plaats in de Mega Top 50. Het nummer is terug te vinden op de verzamelalbums Greatest Hits III (van Queen) en Ladies & Gentlemen: The Best of George Michael.

Queen & George Michael – Somebody to Love (The Freddie Mercury Tribute Concert)
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.