Geplaatst op Geef een reactie

Elton John – Tiny Dancer (Official Music Video)

“Tiny Dancer” is een lied van Elton John uit 1971. Het is geschreven door Elton John (muziek) en Bernie Taupin (tekst) en staat op Johns vierde album Madman Across the Water. In 1972 is het nummer als single uitgebracht. Het nummer kreeg niet snel commercieel succes, maar werd in de loop der jaren wel een klassieker. In de Verenigde Staten is het in 2005 gecertificeerd als gouden plaat, en in 2011 als platinum plaat. Hoewel het in het Verenigd Koninkrijk nooit officieel is uitgebracht, is de single daar meer dan honderdduizend keer verkocht. In Nederland bereikte het nummer in 2015 de Top 2000. In de 2010-editie van de List of Rolling Stone’s 500 Greatest Songs of All Time stond het nummer op de 397e positie.

Elton John – Tiny Dancer

Lyrics:

Blue-jean baby
L.A. lady
Seamstress for the band
Pretty-eyed
Pirate smile
You’ll marry a music manBallerina
You must’ve seen her
Dancing in the sand
And now she’s in me
Always with me
Tiny dancer in my handJesus freaks
Out in the street
Handing tickets out for GodTurning back
She just laughs
The boulevard is not that badPiano man
He makes his stand
In the auditoriumLooking on
She sings the songs
The words she knows
The tune she humsBut oh, how it feels so real
Lying here, with no one near
Only you and you can hear me
When I say softly, slowlyHold me closer, tiny dancer
Count the headlights on the highway
Lay me down in sheets of linen
You had a busy day todayHold me closer, tiny dancer
Count the headlights on the highway
Lay me down in sheets of linen
You had a busy day todayBlue-jean baby
L.A. Lady
Seamstress for the band
Pretty-eyed
Pirate smile
You’ll marry a music manBallerina
You must have seen her
Dancing in the sand
Now she’s in me
Always with me
Tiny dancer in my handOh, oh, how it feels so real
Lying here, with no one near
Only you, and you can hear me
When I say softly, slowlyHold me closer, tiny dancer
Count the headlights on the highway
Lay me down in sheets of linen
You had a busy day todayHold me closer, tiny dancer
Count the headlights on the highway
Lay me down in sheets of linen
You had a busy day today

Geef een antwoord