Geplaatst op Geef een reactie

Elton John – Rocket Man

Rocket Man is een lied geschreven door Elton John (muziek) en Bernie Taupin (tekst). De eerste uitvoering van het lied, uit 1972, is van Elton John. De tekst van het nummer is geïnspireerd op het verhaal “The Rocket Man” (Nederlands: “Raketpiloot”) in The Illustrated Man van Ray Bradbury. De tekst gaat over een astronaut die zijn gezin op aarde achter moet laten om op missie naar Mars te gaan. Er zijn verhalen dat het lied deels aansluit op Space Oddity van David Bowie. Bowie heeft daarbij zelf ooit de link gelegd toen hij na diverse uitvoeringen van Space Oddity riep “Oh rocket man”.

In de Rolling Stone’s 500 Greatest Songs of All Time-lijst stond het nummer op positie #242 (editie 2004) en #245 (editie 2010).

Het lied werd talloze keren gecoverd. Van de Les Humphries Singers via Kate Bush tot de onwaarschijnlijke combinatie William Shatner met Steve Hillage zongen het lied. Als bekende song uit de jaren zeventig verscheen het ook in diverse televisieseries (zoals in The Big Bang Theory) en films (zoals The Rock en Rocketman).

Geef een antwoord