Geplaatst op Geef een reactie

DeWolff – Half of Your Love

DeWolff Wolffpack CD

DeWolff is een psychedelische bluesrockband uit de Nederlandse provincie Limburg. De band is in 2007 opgericht in Geleen en bestaat uit Pablo van de Poel (zang/gitaar), zijn broer Luka van de Poel (drums) en Robin Piso (Hammondorgel). DeWolff heeft tot heden één EP en negen albums uitgebracht, waarvan twee live-albums. Deze zijn allemaal ook op vinyl uitgebracht. Op kant B van de vinyl-EP staan live-songs.

Op 11 februari 2019 won DeWolff een Edison in de categorie ‘beste rockact’. DeWolff’s tweede livealbum Live & Outta Sight II bevat elf liveopnames van nummers van onder andere Roux-Ga-Roux en Thrust.

Eind 2019 verscheen de single It Ain’t Easy als voorbode van het album Tascam Tapes dat in januari 2020 uitkwam. Het twaalf nummers tellende album is vernoemd naar de analoge Tascam-bandrecorder waarop de twaalf nummers zijn opgenomen, zonder gebruik te maken van drums, gitaarversterkers en Hammondorgel. NPO 2 zond een documentaire uit over de totstandkoming van het album tijdens de tournee door Europa.

Een nieuwe tournee volgde na een uitverkocht concert in Paradiso, maar vanwege de coronacrisis werden alleen België, Frankrijk, Spanje en Tsjechië aangedaan. Bij thuiskomst gaf DeWolff in Maastricht de eerste in een reeks livestream-concerten zonder publiek.

In april 2020 verscheen de single Live Like You die oorspronkelijk voor een autoreclame was geschreven.

Twee maanden later bracht de band als ambassadeurs van Record Store Day de direct-to-vinyl-single Blizzard uit.

Tijdens de versoepelingen van de coronamaatregelen nam DeWolff in Carré een live-album op met begeleiding van het Metropole Orkest voor een beperkt aantal bezoekers. Hierbij werden ook nummers gespeeld van het nieuwe studioalbum Wolffpack dat begin 2021 uitkwam. De online-presentatie werd op 5 februari 2021 gestreamd.

Geef een antwoord