Geplaatst op Geef een reactie

Daft Punk na 28 jaar uit elkaar

Het in Parijs geboren elektronische muziekduo Daft Punk bestaat niet meer. De groep, bestaande uit de Franse muzikanten Guy-Manuel de Homem-Christo en Thomas Bangalter, bevestigde het uiteenvallen met een video van acht minuten met de titel ‘Epilogue’, een fragment uit hun sciencefictionfilm Electroma uit 2006, volgens Pitchfork, die ook het nieuws bevestigde met Publicist van Daft Punk.

Daft Punk werd opgericht in 1993 in Parijs en zou een monumentaal effect hebben op de opkomende house- en technoscènes van Europa en later alle popmuziek over de hele wereld, met historische albums zoals Homework uit 1997 en Discovery uit 2001 en singles als ‘Around the World ‘en’ One More Time ‘.

Een hoogtepunt in de vroege carrière van Daft Punk was de anime-film Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem. Het vertelde een gevisualiseerd verhaal van hun album Discovery in samenwerking met de legendarische Japanse studio Toei Animation en mangakunstenaar Leiji Matsumoto.

Het duo werd in de jaren 2000 steeds ongrijpbaarder toen ze zich terugtrokken achter hun kenmerkende robothelmen en nauwelijks openbare optredens en nog minder interviews gaven. Hoewel zelfs toen ze de productie van vervolgalbums na Human After All uit 2005 stopten, bleef Daft Punk relevant door vooruitstrevende infusies van dansmuziek in de reguliere cultuur.

Ze gaven “Harder, Better, Faster, Stronger” een licentie aan rapper Kanye West voor zijn single “Stronger” uit 2007, en het duo zette het Coachella Music Festival op de kaart met een absurd, duur en onvergetelijk optreden het jaar ervoor toen ze hun debuut maakten. nu-iconische piramide-fase. Ze produceerden ook hun eerste filmscore met de Tron: Legacy-soundtrack in 2010.

In 2013 bracht Daft Punk Random Access Memories uit, een album gewijd aan live-instrumentatie en de Amerikaanse roots van funk en disco. Het won talloze Grammy Awards en bevestigde Daft Punk als legendes van genre-blending popmuziek. Het zou hun laatste album zijn.

Geef een antwoord