Geplaatst op Geef een reactie

Daft Punk – Around The World

Around the World is een lied van het Franse duo Daft Punk. Het staat op hun eerste album Homework uit 1997. Het werd een grote hit in clubs over de hele wereld. De videoclip werd gemaakt door Michel Gondry, de regisseur van Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Het lied stond in 1997 vijf weken in de Nederlandse Top 40 en bereikte als hoogste positie de 21ste plaats.

De videoclip werd gemaakt door Michel Gondry. Volgens eigen zeggen probeerde hij de choreografie en de muziek samen te brengen. Hij vond dat videoclipchoreografie tot dan toe vooral als beeldvulling werd gebruikt en wilde een clip maken waarin de dansers de instrumenten uitbeeldden.

De clip laat een rond platform zien, waarop vier mummie-vrouwen synchroon dansen op het ritme van de bas. Rond het platform lopen drie ringen: de eerste vlak, de tweede met een trappengedeelte aan de achterzijde en de derde weer vlak, maar aan de achterkant omhoog lopend. Daar op lopen vier reuzen, vier skeletten, vier vrouwen in badpakken (door Gondry ‘Disco Girls’ genoemd) en vier robots. Op de achtergrond is een patroon van in kleur veranderende cirkels te zien. De videoclip voor Around the world is ondanks de complexe choreografie in één take opgenomen[1].

Volgens Gondry’s beschrijvingen vertegenwoordigen ze elk een element uit de muziek: de robots voor de mechanische stem, de reuzen voor de basgitaar, de ‘disco girls’ voor het keyboard, de skeletten voor de gitaren en de mummies voor de drums.

Geef een antwoord