Geplaatst op Geef een reactie

Daft Punk – Aerodynamic

“Aerodynamic” is het tweede nummer en de single van het tweede studioalbum van Daft Punk, Discovery. Het nummer valt op door zijn vierendertig seconden durende gitaar-tikkende solo, waarna alle muziek wegvalt en de gitaarsolo speelt, met veel gebruik van arpeggio’s.

De effecten die voor het tikken werden gebruikt, waren een treble-booster en een kleine vertraging. De eerder gebruikte is slechts een envelopfilter.

Het nummer was de tweede single van Discovery.

Het nummer werd op Daft Club geremixed door Slum Village en Daft Punk zelf. De remix van Daft Punk heeft een lengte van 6:11.

De B-side track “Aerodynamite” zou later ook op Daft Club verschijnen.

Zoals alle nummers van het album Discovery, is de videoclip voor “Aerodynamic” een scène uit de film Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem, die geen dialoog bevat, maar eerder nummers van Discovery gedurende de hele film.

De muziekvideo is een vervolg op de muziekvideo van “One More Time”. Het begint met gemaskerde mensachtige soldaten die de band en het publiek bewusteloos slaan met gifgas. Arpegius weet te ontsnappen en de troepen achtervolgen hem totdat hij wordt neergeschoten met een gifpijl. De vier bandleden worden in pods gestopt en naar het hoofdschip erboven gestuurd.

Geef een antwoord