Geplaatst op Geef een reactie

Hozier – Jackie And Wilson (Official Video)

Hozier, artiestennaam van Andrew Hozier-Byrne (Bray, 17 maart 1990), is een Ierse muzikant.

Hozier begon aan een opleiding muziek aan het Universiteit van Dublin, maar stopte halverwege het eerste jaar om demo’s op te nemen voor Universal Music. Hij was lid van het ensemble Anúna tussen 2009 en 2012. Daarna begon Hozier aan zijn solocarrière.

Geplaatst op Geef een reactie

Billie Eilish – NDA | Happier than ever

Billie Eilish Pirate Baird O’Connell (Los Angeles, 18 december 2001) is een Amerikaanse singer-songwriter. In 2019 bracht ze haar debuutalbum when we all fall asleep, where do we go? uit, waarvoor ze de Grammy Award voor Album of the Year won. Daarnaast scoorde ze internationale hits met “bad guy”, “Everything I Wanted” en “No Time to Die”. Eilish is de jongste van de twee artiesten die alle Grammy Awards in de belangrijkste categorieën in één jaar (2019) won. Ze heeft in totaal zeven Grammy Awards, twee American Music Awards, twee Guinness World Records, drie MTV Video Music Awards en één Brit Award op haar naam staan.

Lyrics Billie Eilish “NDA”

Did you think I’d show up in a limousine? No
Had to save my money for security
Got a stalker walkin’ up and down the street
Says he’s Satan and he’d like to meet

I bought a secret house when I was seventeen
Haven’t had a party since I got the keys
Had a pretty boy over but he couldn’t stay
On his way out, made him sign an NDA

Yeah, I made him sign an NDA
(Once was good enough)
‘Cause I don’t want him having shit to say

You couldn’t save me but you can’t let me go
I can crave you but you don’t need to know

Thirty under thirty for another year
I can barely go outside, I think I hate it here
Maybe I should think about a new career
Somewhere in Kauai where I can disappear

I’ve been having fun getting older now
Didn’t change my number, made him shut his mouth
At least I gave him something he can cry about
I thought about my future but I want it now
Want it now
(You can’t give me up)

You couldn’t save me but you can’t let me go
I can crave you but you don’t need to know

Did I take it too far?
Now I know what you are
You hit me so hard
I saw stars
Think I took it too far
When I sold you my heart
How’d it get so dark?
I saw stars
Stars

Geplaatst op Geef een reactie

Bob Dylan 80 jaar

Ergens in de jaren ‘80 in een Hilversumse stripboekenwinkel die ook muziek verkocht (of verkoopt, geen idee of de winkel nog bestaat): Door de boxen schalt Blood on the tracks van Bob Dylan. Zelden is de teloorgang van De Liefde zo mooi bezongen als op deze plaat.

In de winkel staat ook een Bekende Nederlandse Zanger. Uit discretie laat ik zijn naam maar in het midden. “Ach Bob”, klaagt BNZ, “wat een ellende”.

Het is toch een prachtplaat? hoor ik mijzelf tegen BNZ zeggen. BNZ kijkt laatdunkend naar de puberende Ronny en zegt “ach jongen, ik ken Dylan al even wat langer dan jij en na 20 jaar ben je wel klaar met die zeurende zang”. Ik denk even aan zijn BNZ’s grootste hit die tot vervelends toe opnieuw uitgebracht is en wil zeggen dat daar ook niemand vrolijk van wordt, maar ik slik mijn woorden in. Ik heb BNZ later nog eens geïnterviewd, waarin hij een stuk aardiger tegen mij was, maar dit terzijde.

Inmiddels ben ik meer dan 30 jaar wel uitgepuberd, in ieder geval lichamelijk, maar van Bob Dylan, die vandaag 80 is geworden, heb ik nog steeds niet genoeg gehad. Blonde on Blonde, Blood on the tracks, Desire (door mij steevast Desirée genoemd), veel mooier wordt het niet.

En nog steeds is hij voor mij ongrijpbaar. Hoewel zijn autobiografie Chronicles iets van de mist weghaalt blijft veel van Dylan voor mij onbegrijpelijk. Een terechte Nobelprijswinnaar maar veel van zijn teksten blijven ongrijpbaar. En onvertaalbaar want ik ben wel eens met mijn gitaarleraar de wedstrijd aangegaan om Sad Eyed Lady of the Lowlands te vertalen. Zodanig dat de geest en het metrum klopte. Ik kwam niet verder dan een paar regels. Het resultaat van mijn gitaarleraar heb ik ook nooit gehoord overigens.

Ook documentaires brengen mij niet veel verder. Die prachtige, over zijn legendarische Rolling Thunder Revue bijvoorbeeld, nog op Netflix te vinden, is half op feiten gebaseerd maar is ook deels fictief. Het mysterie Dylan wordt eerder groter.

80 jaar, waarvan hij zo’n 60 jaar al platen maakt. En in elk decennium heeft hij platen gemaakt die fantastisch zijn. Van zijn werk uit de jaren ‘60 en ‘70 zijn de meeste platen het beluisteren meer dan waard, maar ook platen als Oh Mercy (1989), Time out of Mind (1997), Love and Theft (2001), Tempest (2012) en zijn meest recente Rough and Rowdy (2020) doen niet onder voor zijn oudere werk.

Ik haat kerstmuziek maar voor Christmas in the Heart maak ik graag een uitzondering. Zijn cover van Things We Said Today van The Beatles piept en kraakt aan alle kanten, maar behoort tot mijn favoriete covers.

Thank, his royal Bobness. May you stay forever young!

Geplaatst op Geef een reactie

Van Morrison liefhebbers opgelet!

Van Morrison liefhebbers opgelet! Twee weken terug verschijnt Van the Man’s latest record project, maar nu hebben we toch een prachtige partij klassiekers binnengehad…Zeldzame platen uit zijn CD periode, bootlegs, singles, 12″s, boeken (tour, bladmuziek, art), CDs en zelf t-shirts. Op de fotos hieronder een greep uit de collectie vinyl. CDs hebben we nog veel meer maar dat wordt momenteel geprijsd.